20.000 syddanskere skal vaccineres på mandag


På mandag gennemføres endnu en stresstest af Region Syddanmarksvaccinationscentre. Denne gang skrues der op for kapaciteten, så ca. 20.000 borgere får et vaccinestik på samme dag.

Det sker i forberedelserne på det danske mål om at der skal kunne vaccineres op mod 100.000 om dagen. De 20.000 vacciner på mandag alene her i regionen vil blive givet både lokalt og på de store vaccinationscentre.

– Vi skruer nu en tak op for vores vaccinationsindsats for at sikre os, at vi kan håndtere et stort antal vaccinationer på samme dag. Stresstesten er en generalprøve, hvor vi mulighed for at opdage og eliminere eventuelle fejl i vores store setup. Den første stresstest, hvor 8.800 syddanskere blev vaccineret, gik godt, så vi er fortrøstningsfulde i forhold til at skalere kapaciteten op. Når så mange skal vaccineres, er det dog ikke sikkert, vi kan undgå, at der opstår ventetid nogen steder. Det håber jeg, der vil være forståelse for, og jeg ved, at alle medarbejdere vil gøre deres bedste for at hjælpe alle godt igennem, siger koncerndirektør Kurt Espersen siger:

I forbindelse med stresstesten vil Region Syddanmark bruge vacciner fra Moderna og Pfizer, og der vil blive vaccineret følgende steder mandag 12. april:

Fyn

Vaccinationscenteret i Odense
Vaccinationscenteret i Svendborg,
Lokal vaccination i Assens
Lokal vaccination i Faaborg
Lokal vaccination i Kerteminde
Lokal vaccination i Stenstrup

Trekantsområdet
Vaccinationscenteret i Kolding
Vaccinationscenteret I Vejle
Lokal vaccination i Bramdrupdam

Sønderjylland
Vaccinationscenteret i Sønderborg
Vaccinationscenteret i Aabenraa
Lokal vaccination i Haderslev
Lokal vaccination i Tønder

Sydvestjylland
Vaccinationscenteret i Esbjerg
Lokal vaccination på Fanø
Lokal vaccination i Varde
Lokal vaccination i Vejen

På Fyn og i Trekantsområdet vil der også være vacciner, der bringes ud af et udkørende team til borgere, der ikke selv kan komme til vaccinationsstederne.