20 Park og Vej-ansatte genoptager arbejdet


Ansatte hos Park og Vej drift i Billund kommune, som står for at holde veje, grønne områder og institutioner flotte og velplejet, har siden torsdag den 12. marts været sendt hjem ligesom alle andre offentligt ansatte i ikke-kritiske funktioner.

Fra i dag har kommunen dog atter kunne sende 20 medarbejdere fra Park og Vej drift tilbage på arbejde for at gøre kommunen forårsklar. Det skriver Billund kommune i en pressemeddelelse.

Genoptagelsen af arbejdet sker på baggrund af ændrede anbefalinger fra Kommunernes Landsforening, der mener at det med den seneste forlængelse af nedlukningen nu kan være nødvendigt at få løst kommunale opgaver, som har ligget stille de sidste par uger, hvor kommunerne har kørt på et lavere blus end normalt. Hvilke opgaver, der tales om, er op til den enkelte kommune.

Fra Statsministeriet lyder det, at offentligt ansatte, som arbejder udendørs uden for meget menneskelig kontakt, kan genoptage arbejdet. Dog med det in mente at retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne om blandt andet afstand fortsat skal overholdes. Det er op til de enkelte kommuner at vurdere hvilke ansatte der skal på arbejde igen, og hvilke opgaver der skal løses.

For at minimere risikoen for smitte med Coronavirus hos de 20 helårsansatte, bliver de sendt ud i hver deres bil for at arbejde forskellige steder i kommunen. Dette vil også ske i områder, hvor der normalt sendes to medarbejdere ud ad gangen.

Hvorvidt der også er en genåbning af genbrugspladserne på vej, melder kommunen ikke noget om.