500 til borgermøde om Hærvejsmotorvejen


Midtjysk motorvej. Hærvejsmotorvejen. Kært barn har mange navne – og i dette tilfælde også mange meninger om sin eksistensberettigelse.

For holdningerne til motorvejen var mange, da henved 500 i aftes mødte op i Billund Idrætscenter til det første af fem borgermøder, som Vejdirektoratet har indkaldt til i det syddanske angående linjeføringen af motorvejen fra Give til Haderslev.

Flere var af den holdning, at en motorvej slet ikke er nødvendig, men langt de fleste var kommet for at få en fornemmelse af om linjeføringen kommer til at gå vest eller øst om Billund. Uanset hvordan linjeføringen bliver vil en masse natur selvsagt gå tabt og en masse huse bliver påvirket.

Derfor var lodsejere fra en stor del af området mødt op i Billund for at se de detaljerede linjeføringsforslag og stille spørgsmål til Vejdirektoratets mange folk til stede. Håbet fra dem alle var at der snart falder en politisk afklaring af linjeføringen, så de mange lodsejere ved om de er købt eller solgt – om de skal eksproprieres eller om deres ejendom falder i værdi på grund af motorvejen tæt på.

Vejdirektoratet håber der kommer en melding på dét område enten før eller lige efter sommerferien. Indtil da kan man læse meget mere om projektet på Vejdirektoratets hjemmeside, hvor man også kan indsende høringssvar og blandt andet også indtaste sin adresse, for at blive klogere på hvordan den nye midtjyske motorvej vil påvirke ens ejendom.