8,1 mio til Billund kommune som plaster på såret


Der er 8,1 mio kroner på vej til Billund kommune fra regeringen som et økonomisk plaster på såret som følge af nye regnemetoder i det såkaldte udligningssystem.

Fra 2019 bliver kommunernes udgifter til ældre og voksne handicappede udregnet mere præcist – hvilket betyder færre penge i kommunal udligning. Derfor skal 85 af landets kommuner nu kompenseres i de næste to år, mener økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl-Bille. For Billund kommunes vedkommende betyder det 8,1 mio over to år.

Men det er ikke sådan at formanden for Voksenudvalget i Billund kommune, Robert Terkelsen (V), regner med at få en god check ind ad døren. Billund har nemlig fået for mange penge hidtil:

– Egentlig har vi fået fire mio kroner for meget hvert år, og det er dét man nu ændrer på. Så i stedet for at standse støtten allerede fra årsskiftet har man sagt at “I får lige en to-årig periode til at vænne jer til de færre penge på” og derfor fortsætter pengene lidt endnu, forklarer Robert Terkelsen.  Han mener ikke, at pengene kommer til at ændre det helt store i det kommunale regnskab:

– Jeg tænker at det nok udligner sig på et andet område, siger Robert Terkelsen.