Åbningen af LEGO House er udsat til andet halvår 2017, og forsinkes derved i ét år.


Billund må væbne sig med tålmodighed, og leve med byggerodet i ét år længere, end først antaget og planlagt. Oprindeligt skulle LEGO House stå klar i løbet af 2016, hvor man forventede at kunne åbne dørene for op i mod 250.000 betalende gæster årligt.

I BYGGEUDSIGTEN fra LEGO House lyder det

Vi har besluttet at udsætte åbningen af LEGO House til andet halvår af 2017.

Årsagen her til er, at LEGO House er et komplekst og unikt bygningsværk, som det er en teknisk udfordring at opføre.

Arkitekturen blev i sin tid valgt, fordi bygningsdelene kan ses som en bunke LEGO klodser, der er bygget ovenpå hinanden. Inderst er der en 2000 kvadratmeter stor indendørs plads opført uden brug af søjler.

Med LEGO klodser er den slags byggeri nemt på grund af klodsernes unikke klemkraft. I den virkelig verden er det imidlertid en udfordring at finde den helt rigtige måde at løse opgaven med stål og beton. Konsekvensen er, at vi vælger at udsætte åbningen af LEGO House til andet halvår af 2017, fordi vi vil være sikre på, at vi kan levere den helt rigtige oplevelse.


Rigtig ærgerligt, lyder det fra Direktør Morten Karlsbjerg i Billund Erhvervsfremme.

– Hele byen har glædet sig til denne åbning, og et i forvejen trængt detail liv, er nok rigtig kede af denne nyhed. Men det skal jo laves ordenligt, så vi får det rigtige varetegn i byen.

Et hårdt slag for mange af os, lyder det fra Ebbe Olesen der driver Mr. Ebbe og Ann Beth

– Det er et hårdt slag for mange af os, og jeg håber da at de da har ”regnet lidt forkert i processen” så det ikke kommer til at koste butikker i bybilledet.

Ebbe Olesen har drevet herretøjsforretning i Billund siden 1973, og er dermed et velkendt ansigt i detailhandlen i Billund.

 

Vi GISPEDE siger Lisbeth Baungaard fra Beth Baun

Det mener jeg, det gjorde vi virkelig, vi havde ikke troet at det kunne tage den drejning.

Før hang vi i, vi havde en nogenlunde ide om hvornår det ville åbne i løbet af 2016, men omvendt – så kan vi ikke gøre noget ved det, og vi har nu noget ret konkret at holde os til.

– Nu har alle tid til at tage en beslutning til, om vi kan og om man vil vente.

– Det er jo ingen hemmelighed at alle i disse år er klemte, og vores største fjende lige nu er hvis en nabo lukker. Når der udgår et sortiment af byen, så kører kunderne et andet sted hen, og så risikerer vi at resten lige så stille også dør hen.

– Jeg håber virkelig der er nogen der tør tage kampen op, og tilføje byen nogen af de varer som vi for alvor mangler.