Årets First LEGO League sætter fokus på vand


For anden gang inviterer Capital of Children til en lokal afdeling af den verdensomspændende FIRST LEGO League-konkurrence, hvor børn konkurrerer i robotteknologi og naturvidenskab. Op mod 400 børn kommer til Billund Centret for at dyste.

De store spørgsmål i dette års konkurrence er hvordan finder, transporterer og bruger vi vand? Og hvad gør vi ved det, når vi har brugt det? Og de spørgsmål har 30 tilmeldte hold tænkt sig at give deres bud på i Billund Centret på lørdag.

– I Billund har FIRST LEGO League været et forløb ude i skolerne, så det blev en del af den daglige læring. På den måde hænger First LEGO League godt sammen med vores øvrige virke. Hos Capital of Children arbejder vi hele tiden på at skabe en rød tråd helt fra dagpleje til arbejdsmarked, hvor vi bygger os til læring på en projektbaseret måde. Vi tror på, at der er en stor drivkraft i børns kreativitet og ideudvikling, og det kan FIRST LEGO League i høj grad være med til at understøtte hos en del af den målgruppe, forklarer projektleder Karina Svendsen fra Capital of Children.

Ud over robotkonkurrencen, hvor de 30 hold dyster mod hinanden med deres hjemmebyggede robotter, vil der også være en større naturvidenskabelig messe, hvor børnene kan møde virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der arbejder med naturvidenskab. Det gælder bl.a. SDU, Teknologisk Institut og HTX Grindsted.