Årsag til branden på Randbøl Hede ikke fundet


Resultatet af brandundersøgelsen af sommerens voldsomme brand på Randbøl Hede foreligger nu. På grund af brandskadernes omfang og karakter har det ikke været muligt at finde et konkret arnested og heller ikke muligt at påvise en brandårsag.

Der har været anvendt brandhunde i forbindelse med undersøgelsen, men de har ikke markeret for tilstedeværelse af brandbar væske. De kriminaltekniske undersøgelser har heller ikke fundet tegn på brug af brandbare væsker, oplyser Sydøstjyllands Politi

Branden fandt sted fredag den 25. maj 2018 og blev lørdag den 26. maj om formiddagen erklæret under kontrol, men mindre brande blussede efterfølgende op og efterslukningsarbejde måtte fortsættes helt frem til tirsdag den 29. maj, hvor tilsyn med området overgik til naturstyrelsen. Først den 5. juni 2018 erklærede Trekantbrand hedebranden for endelig slukket.

Et område på ca. 8 km2 blev afbrændt som følge af branden, men den omfattende bekæmpelsesindsats gjorde at der ikke skete skade på fast ejendom eller dyr.