Anni utilfreds med manglende finansiering af oprydning


Det lokalt valgte folketingsmedlem for Venstre, Anni Matthiesen fra Krogager er slet ikke tilfreds efter dagens høring i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg i Landstingssalen på Christiansborg.

Emnet var generationsforureningerne – en høring, der skulle følge op på forespørgselsdebatten den 3. juni om oprydningen efter generationsforureninger og øvrige jordforureninger.  Dengang pålagde Folketingets partier regeringen at arbejde for hurtigst muligt at finde den nødvendige finansiering til at rydde op efter generationsforureninger.

På trods af dette har regeringen ikke afsat midler i forbindelse med deres finanslovsforslag.

– Jeg er virkelig spændt på, hvordan regeringen agter hurtigst muligt at finde den nødvendige finansiering til at rydde op efter generationsforureninger. For hvis blot pengene blev afsat, kunne vi reelt gå i gang med oprydningen allerede i morgen. Og vi skal huske, at der blot er tale om et engangsbeløb. Men det lader til, at oprydningen efter generationsforureningerne ikke er på regeringens prioritetsliste, siger Anni Matthiesen (V).

Regionerne vurderer, at de samlede omkostninger til oprydning af de 10 generationsforureninger vil løbe op i 2,7 mia. kr.