Billund er Danmarksmester i skat


Billund kommune er fortsat landets bedste sted at drive virksomhed, hvis man alene ser på, hvor meget man skal betale i skatter, afgifter og gebyrer.

Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7.332 danske virksomheder.

Billund Kommune tager dog et skridt bagud på den samlede rangliste til en plads som nummer 26, hvilket er 18 pladser dårligere end sidste år, hvor kommunen indtog en ottende plads.

– Billund Kommune ligger fortsat i den gode ende af landets kommuner, når det gælder erhvervsklima, men placeringen som nummer 26 lever ganske givet ikke op til forventningerne hos politikere og embedsfolk i kommunen. På trods af tilbagegangen i den samlede vurdering af erhvervsklimaet er der glædeligvis også mange skulderklap til Billund Kommune i årets undersøgelse, siger formand for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jesper Toft Mathiasen.

Eksempelvis er virksomhederne glade for det kommunale vejnet men påpeger dog også, at netop infrastruktur og transport er det vigtigste at fokusere på for at fremtidssikre et godt erhvervsklima i kommunen.

Kommunens virksomheder er også tilfredse med den fysiske planlægning i kommunen, herunder udbuddet af erhvervsgrunde og kommunens evne til at sikre plads til både boliger og virksomheder.

– Når de fysiske rammer er på plads, og der samtidig opkræves lave skatter og afgifter, så er der skabt et rigtig godt fundament for erhvervsudviklingen i årene fremover. Bredbåndsdækningen er også tæt på at være optimal i Billund Kommune, og det bliver en mere og mere væsentlig parameter. Derimod ser

Blandt de få tidsler i årets undersøgelse for Billunds vedkommende er virksomhedernes vurdering af sagsbehandlingen af byggesager, hvor Billund Kommune scorer lavere, end hvad man kunne forvente. Men især efterlyser virksomhederne mere dialog med kommunen. Det gælder både dialogen med politikere og embedsfolk, men det gælder også kommunens formidling af væsentlig information til virksomhederne.