Billund kommune har færrest dagpengemodtagere


En ny analyse af tal fra Danmarks Statistik viser at Billund har den laveste andel af dagpengemodtagere af kommunerne i Trekantområdet.

I fjerde kvartal af 2017 var der 4.907 dagpengemodtagere i de syv kommuner i Trekantområdet, hvilket svarer til 3,08 procent af de personer, som aktivt betaler til dagpengesystemet. Det er under landsgennemsnittet som ligger på 3,64 procent. Billund Kommune topper listen i Trekantområdet med kun 2,41 procent dagpengemodtagere.

Billund kommunes borgmester Ib Kristensen glæder sig over den lave andel af dagpengemodtagere:

– Vi har et højt aktivitetsniveau i Billund Kommune, som også er en af Danmarks største turistattraktioner. Det giver mange jobmuligheder, og vi har gennem en del år haft en lav arbejdsløshedsprocent. Det er jo dejligt, at der er arbejdsmuligheder for borgerne, og at vi derfor har lav ledighed, siger borgmesteren.

Ifølge Ib Kristensen kan den høje beskæftigelse i Billund tilskrives to indsatsområder, nemlig en tæt kontakt med virksomhederne og et tværkommunalt samarbejde, som han uddyber:

– Vi har tæt kontakt til vores virksomheder, så vi hele tiden kan understøtte deres behov, og vi arbejder på tværs af kommunegrænser i et syv-kommune samarbejde. Her laves der blandt andet fælles branchespecifikke opkvalificeringsforløb på tværs af kommunegrænser. Derudover samarbejder vi i Trekantområdet omkring ‘Danish International Manufacturing Academy’, hvor der arbejdes på at gøre produktionsarbejde til en attraktiv karrierevej, siger Ib Kristensen.

Andel af dagpengemodtagere for hver kommune i Trekantområdet:

  1. Billund: 2,41%
  2. Vejen: 2,46%
  3. Middelfart: 2,77%
  4. Kolding: 3,08%
  5. Haderslev: 3,11%
  6. Vejle: 3,26%
  7. Fredericia: 3,68%

Kilde: www. skift-a-kasse.dk