Billund kommune og LEGO Fonden bag ny uddannelse på UCL


En spritny uddannelse på University College Lillebælt (UCL) har til formål at give pædagoger i dagtilbud i kommunerne et kompetenceløft med fokus på en legende tilgang til læring. Diplom-modulet, ”Leg, kreativitet og læring”, er udviklet i et samarbejde mellem Billund kommune, LEGO Fonden og UCL og er godkendt under den pædagogiske diplomuddannelse til 10 ECTS-point.

Dermed kan de 100 pædagoger, der er ansat i dagtilbud – dagplejen og daginstitutionerne, såvel kommunalt som privat – i Billund kommune se frem til fornyet viden på deres felt.

– Et muligt samarbejde med LEGO Fonden om kompetenceløft af pædagogerne i kommunens dagtilbud er enestående og vil klart styrke udviklingen af kreative og eksperimenterende læringsmiljøer omkring børnene i alderen 0 til 6 år. Udvikling af Dagtilbud, hvor legens betydning for barnets udvikling når nye højder. Pædagogerne vil elske det og kompetenceløftet giver fornyet energi engagement og kvalitet i kerneopgaven, siger dagtilbudschef i Billund Kommune, Lisbeth Østergaard.

Og uddannelsen er en rigtig god ide, mener pædagogernes fællestillidsrepræsentant, der dog endnu ikke kender uddannelsesplanerne i detaljer:

– Jeg synes det er rigtig godt med sådan en uddannelse, fordi det skaber en rød tråd mellem pædagogernes kerneopgave og hele visionen i Billund kommune om Børnenes Hovedstad og samarbejdet omkring leg, kreativitet og børneinddragelse, siger Annika Hundebøl.

Håbet er at LEGO Fonden vil betale undervisningsgebyret, undervisningsmaterialerne og øvrige udgifter til uddannelsesforløbet, mens kommunen betaler udgifterne til timeforbruget og vikardækningen i de enkelte dagtilbud.