Billund kommune snupper igen førstepladsen i ejendomsvenlighed


Billund kommune snupper for tredje gang førstepladsen på listen over ejendomsvenlige kommuner i landet.

Både i 2016 og 2017 – og altså nu også i 2020 – ligger Billund nummer et, når det gælder om at skabe de bedste rammer for at tiltrække ejendomsinvesteringer og vækst.

I år slår Billund sidste års vinder, Thisted, på målstregen. Det er ikke meget, der skiller de to kommuner ad, men blandt andet en lavere grundskyldspromille betyder, at Billund trækker det længste strå.

Det fremgår af EjendomDanmarks undersøgelse af ejendomsvenlighed, hvor kommunerne bliver målt på en række parametre, de selv har indflydelse på.

Billund klarer sig godt i alle henseender. Kommunen har ingen timepris på byggesager eller dækningsafgift, grundskylden er med sine 18,48 promille den fjerde laveste i landet og for sagsbehandlingstiden på byggesager og ejendomsforbrydelser, ligger de i den bedste fjerdedel.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi nu igen kan indtage en førsteplads i ejendomsvenlighed. I Billund Kommune har vi altid arbejdet målrettet på at være så erhvervs- og ejendomsvenlige som muligt. Det ses blandt andet i, at vi aldrig har og – efter min bedste overbevisning – aldrig vil komme til at opkræve dækningsafgift, siger borgmester Ib Kristensen.

Han peger samtidig på at en lav grundskyld og en kort sagsbehandlingstid også vægter højt.

– De seneste år har vi nedbragt sagsbehandlingstiden på byggesager markant. For mig betyder det utroligt meget at have et godt forhold og skabe gode rammer for vores ejendomsejere, siger Ib Kristensen.

Fra EjendomDanmark roser direktør Jannick Nytoft Billund for sit fortsatte arbejde med sikre de bedste betingelser for ejendomsejerne.

– Billund fortjener stor ros og anerkendelse for endnu engang at have lagt sig i selen for at skabe gode vilkår til erhvervsliv og ejendomsejere. Det er særligt vigtigt i en tid, hvor dansk økonomi i forvejen er presset i knæ pga. coronakrisen. Færre skatter og afgifter er en hjælpende hånd til et endog meget presset erhvervsliv, siger Jannick Nytoft.