Billund Osteopati rykker ind i sundhedshuset


For mange er det en forholdsvis ukendt behandlingsform, der er på vej til at rykke ind i det nye sundhedshus i Billund.

Jeppe Bjerre Smed, der er gammel Billund-dreng, går nemlig solo og åbner 1. marts Billund Osteopati på Granvej – i samme indgang som eksempelvis Billund Diætist.

Osteopati-uddannelsen er i Danmark en autoriseret sundhedsprofession ligesom eksempelvis medicin, fysioterapi og kiropraktik. På uddannelsen lærer man ikke kun om bevægeapparatet, men også om kroppens andre systemer og organer.

– Det at have viden om hele kroppen, og ikke kun bevægeapparatet er en stor hjælp. Eksempelvis kan, hvad en patient oplever som smerter i bevægeapparatet, skyldes smerter på grund af et organ, fortæller Jeppe Bjerre Smed.

Men det kan også være omvendt, nemlig, at hvad der føles som smerter fra et organ, eksempelvis maven, faktisk kan skyldes bevægeapparatet.

–  Jeg har tidligere haft patienter med kraftige, hvad man troede var mavesmerter. Det viste sig at stamme fra ryggen, fortæller Jeppe Bjerre Smed.

For en osteopat som ham er det vigtigt at se på hele kroppen – både fysisk og psykisk:

– Udover at se på kroppen fysisk, bør man som behandler også huske, at andre faktorer kan påvirke ens skade og smerter. Det er eksempelvis meget anerkendt, at søvn, stress og ens psyke kan have betydning. Vi skal huske, at vi som mennesker hænger sammen, siger Jeppe Bjerre Smed.

Han har senest her i byen været tilknyttet Fysio Danmark på Butikstorvet, men rykker altså så småt her i februar ind i de nye lokaler i sundhedshuset på Granvej/Ole Kirks Vej/Hovedgaden for at slå dørene op for klienter omkring 1. marts.