Billund røg igen til tops i FIRST LEGO League


Igen i år røg et Billund-hold til tops i den skandinaviske FLL-turnering. Sidste år var det holdet Billund Brick Brains fra BillundSkolen, der snuppede 2. pladsen i den skandinaviske finale, men i år strøg The LEGO Reefs fra Den Internationale Skole i Billund helt til tops og tog førstepladsen ved mesterskaberne, der blev afviklet i Bodø i det nordlige Norge.

– Præsentationerne var det bedste. Børnene supplerede hinanden godt, og tog det med afslappet ro. De åbnede deres projektpræsentation med et lille oplysende og meget humoristisk skuespil, der handlede om koralerne og hvad der påvirker dem. Til den tekniske præsentation havde de så meget på hjerte, at dommerne nærmest måtte smide dem ud, fortæller en glad lærer på ISB, Ole Stahlfest Jørgensen.

Den solide præstation i Bodø har også kastet roser af sig fra Børnenes Hovedstad, som var medarrangør på den lokale finale i Billund:

– Først og fremmest tillykke til The LEGO Reefs med weekendens flotte holdindsats. Både helt aktuelt og i det lange perspektiv synes jeg, vi har grund til fælles stolthed. De seje resultater bygger jo på et fundament af engagerede lærerkræfter, der gennem årene ikke bare prioriterer den naturvidenskabelige konkurrence, men også de bagvedliggende færdigheder, som tæller innovation, samarbejde og en legende tilgang til læring, siger Mette Højborg, der er direktør i Børnenes Hovedstad.

Årets overordnede tema i den internationale turnering var Animal Allies – og vinderholdet fra International School of Billund, The LEGO Reefs’ projekt fokuserede på koraldyrene – verdens hurtigst uddøende race. Som en del af deres opgaveløsning producerede eleverne deres egen giftfrie solcreme baseret på bivoks og olivenolie, så vi mennesker hverken skader koralrevene eller de fisk, der også lever i havet, når vi bader.