Billund-talenter skaber kunst med Kompagni B


Det Kongelige Teaters Kompagni B og unge ildsjæle fra Billund sætter om få uger kunst på dagsordenen. Det sker når de unge Billund-talenter og Kompagni B folder sig ud og fejrer, at Billund er Børnenes Hovedstad.

I løbet af uge 48 kommer der til at være hele seks opførelser af den interaktive forestilling Solkongens Kongelige Havefest i Billund Idrætscenter. Derudover skal der laves ti musikalske og visuelle fremvisninger i private hjem, et besøg i Kvickly i Grindsted og en stor Gallafest.

Festlighederne er det foreløbige resultat af et kreativt samarbejde, der blev indledt i februar, hvor ni talenter fra Billund mødte Det Kongelige Teaters dansere fra Kompagni B.

Med fokus på at skabe kunst, som både involverer og inspirerer andre borgere, vil de unge blandt andet afholde et kulturmøde med femten immigranter fra Grindsted sprogskole, invitere indenfor til Bournonville workshops, ligesom de har inviteret andre unge fra lokalområdet til at deltage i en kæmpe Art Action Gallafest den 1. december, lyder det fra arrangørerne.

Talenterne fra Billund kommer i form af både musikere, visuelle kunstnere og dansere, og fælles for dem alle, fælles for Kompagni B, og fælles for samarbejdet, er bevidstheden om, at kunst kan rykke grænser. Processen og samarbejdet guides af Kompagni B’s kunstneriske leder Ann Crosset, Billund Kulturskole og er støttet af Ole Kirks Fond.