Billunds shuttlebus er fuld af børnetegninger


Når shuttlebussen fra i dag kører på ruten rundt i Billund, er det med et lidt anderledes udseende end hvad vi hidtil har oplevet. Shuttlebussen er netop blevet udsmykket med tyve tegninger lavet af Billunds børn.

Børnene har tegnet ”det gode liv”, som er børnenes perspektiv på, hvad byrummet i Billund skal indeholde. Men hvorfor skal der børnetegninger på bussen i Billund?

– Billund vil være verdens bedste by for børn, og den målsætning skal børnene være med til at realisere. Det handler om at skabe sammen. Og derfor er det også sådan den nye shuttlebus er blevet udsmykket, siger Kristine Schmidt, CoC Playful Minds.

Det er Billund Handelsforening, der står som ansvarlig for shuttlebussen. Shuttlebussen er finansieret af Handelsforeningen i Billund, hotellerne i byen, Billund Airport, LEGOLAND, LEGO House, Lalandia samt Bamsemuseet, der sørger for det økonomiske fundament for shuttlebussen.

Bussen har også en række tegninger inde i bussen, der skal få børn til at lægge telefonen i lommen og se ud på Billund. Et fantasimonster med åben mund udgør et lille spil, hvor monsteret spiser de ting, bussen kører forbi, når børnene bevæger hovedet op og ned. Monsteret blev til i en tegnekonkurrence og er lavet af Ridhima Rastogi 12 år.

– Det handler om at gøre det til en leg at køre med bussen. Vi er jo alle født nysgerrige. Vi lærer livet igennem legen. Men jo mere vi lærer, jo mindre leger vi. Og derfor mister vi gradvist evnen til at forestille os andet end det, vi ved. Derfor kan det også være sundt, at vi voksne lærer at lege lidt igen, siger Kristine Schmidt.

ShuttleBussen har kørt i Billund hver sommer siden 2010 og Billund Kommune yder hvert år et markedsføringstilskud.

– Vi ønsker at bidrage til fortællingen om Billund som Børnenes Hovedstad, og vi ønsker at bidrage til, at de mange gæster, der hver somme besøger Billund kan komme rundt til de mange spændende attraktioner. Med markedsføringstilskud til shuttlebussen koncentreret om fortællingen om Børnenes Hovedstad opnår vi begge dele, siger borgmester Ib Kristensen.

Om shuttlebussen

  • Gratis for både store og små borgere og turister
  • Kører i juli og august
  • Kører 9-12 gange dagligt
  • Kører imellem 15 stop
  • Busplan findes her.