Bøje udgiver bog om Bøjsø


Der er sket meget, siden Bøje Sørensen var en stor knægt, der hentede træfinér hos snedkeren i Vorbasse for at lave smørebrætter, til den dag han i 2017 solgte virksomheden Bøjsø, der nu var kendt for sine kvalitetsvinduer til bevaringsværdige ejendomme.

Nu udgiver Bøje Sørensen en bog om sit liv med Bøjsø, hvor der er samlet billeder fra barndommen i Nebel, fra ungdommen, arbejdsårene, familieliv og selvfølgelig fra mange af de gamle villaer, palæer og store administrationsbygninger, som Bøjsø har leveret vinduer til.

– Jeg havde ikke i mine vildeste drømme forestillet mig, at Bøjsø skulle blive en så populær og landskendt virksomhed, der af arkitekterne og mange andre er beskrevet, som virksomheden med Rolles Royce-kvalitet, skriver Bøje Sørensen i forordet.

Bøje Sørensen og Bøjsø har hørt sammen som ærtehalm, og derfor er det både en historie om personen Bøje og om firmaet fra dets spæde start på forældrenes ejendom i Nebel til industribygningerne i Vorbasse og de mange medarbejdere. Der er bl.a. historien om, dengang han mistede noget af en finger, om dengang han som soldat blev rystet over forholdene ved militæret og fremprovokerede sygdom, så han kunne komme hjem. Der er historien om dengang, han mødte Godtfred Kirk Kristiansen, om dengang han gik på loftet af Amalienborg, og om den unge københavnske arkitekt, der bad om at tale engelsk med Bøje, for hun kunne ikke forstå hans jysk.

Der er reception for bogen tirsdag den 11. december på Vorbasse Bibliotek.