Børn byggede opholdssted til børn


Omkring 20-25 børn var med i løbet af ugen, da CoC Playful Minds i sidste uge bød på årets Summer Camp. Her blev kreativiteten og idérigdommen sluppet fri, da børnene fik til opgave at skabe et rekreativt og sjovt sted i Billund.

Valget faldt på det grønne område mellem Ved Søen og Bopladsen/Fælleden. Her kommer Børns Smutveje også til at løbe igennem, så lokationen var nærliggende.

– Vi har lavet det sådan at man kan sidde sammen og snakke og have det sjovt, men det kan også bruges som en forhindringsbane, fortæller en af Summer Camp-deltagerne, Avigail Thirer.

Ifølge Helle Neigaard, der er Head of Playful Spaces hos CoC Playful Minds, er ugen her en slags forløber for efterårets projekter, hvor der skal arbejdes mere med naturen. Således er hele installationen skabt af naturens egne materialer, og det er vigtigt, mener en anden af deltagerne:

– Den her forhindringsbane kan måske få folk til at se, at det er ret sjovt at lege i naturen, siger Arina Prylipko. Både hende og makkeren Avigail Thirer håber at børn vil bruge stedet som en del af Børns Smutveje:

– Måske der er nogen, der kan bruge tiden her mellem skole og fritidsaktiviteter, når de alligevel cykler lige forbi, lyder det fra de to kreative piger.