Børn på vej i skole – pas på dem i trafikken


Omkring 3.000 børn og unge i Billund Kommune er på vej i skole igen og derfor er der grund til at være ekstra opmærksom i trafikken.

“Børn på vej” står der på tydelige skilte langs skolevejene i Billund Kommune, og de er det synlige bevis på, at nu er sommerferien ved at være slut og adskillige mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, løbehjul med mere til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

– En del af børnene er nye i trafikken, og vi håber at skiltene vil være med til at minde alle trafikanter om at tage stort hensyn, sænke farten og være meget opmærksom, så alle kan komme sikkert til og fra skole, siger Morten Kirk Jensen, der er skolechef i Billund Kommune.

Traditionen tro ved skolestart vil politiet også dukke op til en række kontroller på skolevejene.

Forud for mandagens skolestart har Billund kommune fået foretaget nogle midlertidige foranstaltninger, der skal højne trafiksikkerheden nu hvor cykel- og gangtunnellen under Grindstedvej i Billund er lukket. Lukningen blev nødvendig, da der er ikke er plads til tunnellen i den byggeplan, der er for området ved Gammelbro og Butikstorvet.

Nu har kommunen placeret nogle bump før indkørslen til hvert ben i rundkørslerne i midtbyen. Bump, der tvinger bilisterne til at sætte farten væsentligt ned inden de kører ind i rundkørslen.