Borgere i Billund kommune skal til Esbjerg og vaccineres


Nu har flere borgere i Billund kommune fået melding i deres e-boks om at det er deres tur til covid-19-vaccinen – hvis de vil have den.

Det drejer sig om borgere, som modtager praktisk og personlig hjælp og inden længe kommer flere borgere til.

Nogle få borgere vil kunne blive vaccineret i Billund eller Grindsted, og de bliver kontaktet direkte af Billund Kommune. De resterende vaccinationer sker på vaccinationscentret i Esbjerg, hvor man selv skal bestille tid via instruktionerne i brevet fra Sundhedsstyrelsen.

Som udgangspunkt skal man selv transportere sig til vaccinationscentret. Er det ikke muligt at transportere sig til vaccinationsstedet ved egen hjælp f.eks. fra flextur eller med hjælp fra pårørende, fordi man har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan man få hjælp hos kommunen.

– Hvis man som borger har en funktionsnedsættelse og dermed ikke kan transportere sig selv til et vaccinationscenter, kan man få hjælp til transporten af Billund Kommune, siger Pia Mejborn, der er chef for Voksenstøtteområdet i Billund Kommune.

Det er personalet hos Billund Kommunes sundhedsafdeling, som vurderer, om man på grund af helbredsmæssige årsager, kan blive visiteret til at få hjælp til transporten.

Det er vigtigt, at man først har modtaget et brev fra Sundhedsstyrelsen om, at det er blevet ens tur til at blive vaccineret, inden man kontakter sundhedsafdelingen ligesom man også selv skal have bestilt tid til vaccination.