Borgergruppe skal holde oprydningsgryden i kog


Det blev til én borgergruppe med fem undergrupper, da der i går blev afholdt møde i MAGION omkring forureningssagen i Grindsted. Formålet med mødet, som Susanne Mathiesen havde taget initiativ til, var at få oprettet en borgergruppe og dermed må missionen siges at være lykkedes.

For selvom forureningen under Grindsted langt fra er noget nyt, så sker der ikke rigtig noget i sagen om at få ryddet op. Hver gang der kommer nye oplysninger i sagen, skriver medierne om det og politikerne lover at NU sker der noget. Der er dog stadig intet sket, men denne gang får sagen ikke lov til bare at dø hen. I hvert fald ikke hvis det står til Susanne Mathiesen:

– Denne gang bliver det anderledes, fordi vi er i stand til at mobilisere en stor gruppe af borgere, som gerne vil lægge energi i at fastholde presset på lokale, regionale og nationale politikere, siger Susanne Mathiesen.

De fem undergrupper, som også tidligere byrådsmedlem, Kai Bayer er medstifter af, er: politik og økonomi, sundhed og sygdom, natur og miljø, data samt kommunikation.

– Ved at lave undergrupper, bliver arbejdet mere overskueligt og man kan arbejde i dybden med de emner, der interesserer én mest. Jeg forestiller mig at noget af det grupper skal arbejde med er at samle nye data og informationer og måske også undersøge nærmere om de rygter vi hører om dumpning af giftaffald i moser og grusgrave har hold i virkeligheden, eller rent faktisk bare er rygter og historier, siger Susanne Mathiesen.

Hun oplyser at der i løbet af de næste dage vil komme opslag i facebook-gruppen Ryd op efter Grindstedværket, der informerer mere om grupperne og hvordan man kan melde sig til.