DF: P-pladser til alle lejligheder


Der bør være én parkeringsplads per lejlighed i etagebyggeri i Billund kommune, og ikke – som det fremgår af de netop vedtagne nye parkeringsvedtægter – blot 0,75 per lejlighed. Altså 3 parkeringspladser til 4 lejligheder. Det mener Dansk Folkeparti i Billund byråd, som både i Teknik- og Miljøudvalget og i Økonomiudvalget forsøgte at få et ændringsforslag igennem, der i stedet foreslog 1 plads per lejlighed. Et forslag der dog blev stemt ned begge steder. I går var forslaget så til behandling i byrådet – og igen forsøgte Bjarne Jensen (DF) at argumentere for sin sag.

– Vi mener ikke beregningerne i forslaget stemmer overens med et moderne samfund, hvor de fleste mennesker har en bil eller en motorcykel. Set i lyset af, at vi har brugt store ressourcer på at sikre p-pladser i Billund og prøvet på at få medarbejdere på de store arbejdspladser til at parkere væk fra midtbyen, så der er plads til gæsterne, så tvinger vi med forslaget her folk i lejligheder til at finde p-pladser langt væk – eller tage dem, der er beregnet til vores gæster. Det er en forkert beslutning, mener vi, sagde Bjarne Jensen (DF) på gårsdagens byrådsmøde.

Men DF stod alene om modstanden mod at lave 1 p-plads per lejlighed i nye etageboliger i kommunen. Blandt fortalerne for 0,75 p-plads per lejlighed var Frede Nørskov (S):

– Hvis vi vil den her byfortætning og lave noget der er andet end parkeringspladser i byen, så er vi nødt til at ændre på det og det er dét der er lagt op til her, lød det fra Frede Nørskov.