En forårsdag på Museumscenter Karensminde


Søndag den 28. april kl. 10-16

Foråret er over os, og på Karensminde er markerne sået til, så nu er det på tide, at køerne kommer ud af den mørke stald og lukkes ud på det grønne græs. Det går lystigt til, når køerne slippes fri. De nyder at løbe og springe rundt uden bindsel og tøjr. Karensminde har en fin besætning af gamle, danske husdyrracer, og kl. 13 søndag eftermiddag er der mulighed for at se det jyske kvæg, de røde malkekøer, korthornet kvæg og sortbroget dansk malkerace komme på græs.

Der er født mange lam på Karensminde i dette forår, og de løber omkring i fårefennen sammen med deres mødre. De bræger og leger med hinanden, og deres krøllede pels er så fin og blød. Kig godt på lammene, de er meget forskellige i pelsen. Det er den speciale gamle Landrace, der gør det. De voksne får har i løbet af vinteren fået sig en god, tyk pels, og ulden er så lang, at det er tide at klippe fårene. Kl. 11.00 viser Hans Peter Festersen, hvorledes man klipper fårene på gammeldags vis med en saks. Bearbejdningen af uld og andre fiber kan du se rundt om på gården og i udstillingsbygningen.

Stuehuset også emme af aktiviteter, og her kan du se flittige hænder beskæftiget med håndarbejde og meget andet. Kig ind og få en hyggelig snak med damerne.
Til foråret hørte i gamle dage også storvask, hvor alt fra underhyler til pudevår skulle vaskes og tørres i den dejlige forårs luft, være med til at vaske, i den sjove vuggevaske maskine, eller med vaskebræt.

På marken bag smedjen finder du en masse modelflyentusiaster der viser deres smukke flyvemaskiner frem og de vel også i løbet af dagen foretage prøveflyvninger.

Hestevognen kører også, vaffelboden i laden og kaffestuen er åben. Museet og Karensmindes Venner slår dørene op og inviterer til en både travl og hyggelig forårsdag på den gamle gård i Morsbøl. Vi ses!