Esbjergenser bliver ny skoleleder på Lynghedeskolen


Det bliver Søren Rahbek fra Esbjerg, som fra 1. april 2020 bliver ny leder på Lynghedeskolen i Billund Kommune.

Søren Rahbek kommer aktuelt fra en stilling som konstitueret skoleleder på Auraskolen i Esbjerg, hvor han ellers arbejder som souschef, og i Billund Kommune glæder skolechef Morten Kirk Jensen sig over ansættelsen.

– Med Søren Rahbek får vi en dygtig og ambitiøs leder med stor erfaring fra folkeskoleområdet samt med ledelse af en stor og kompleks organisation med flere afdelinger, og jeg glæder mig til samarbejdet, siger Morten Kirk.

Den nye leder har tidligere været lærer og viceskoleleder på Sønderrisskolen i Esbjerg. Han er uddannet folkeskolelærer, har taget diplomlederuddannelse, og enkeltmoduler på den fleksible Masteruddannelse i ledelse.

Privat bor Søren Rahbek i Esbjerg, er gift med Christina som er folkeskolelærer, og sammen har de tre børn på 26, 23 og 16 år.

– Efter mange år som viceskoleleder og souschef, og efter at have været i Esbjerg Kommunale Skolevæsen altid, har jeg truffet et valg om at søge ud og få luft under vingerne, og få lov til at stå i spidsen for en skoles udvikling, siger Søren Rahbek.

Han glæder sig til 1. april og til mødet med medarbejdere og elever på Lynghedeskolen.

– Stillingen som skoleleder for Lynghedeskolen matcher de ønsker jeg har for ledelse af en spændende skole og giver mig mulighed for at arbejde i en kommune, der prioriterer børn og unge. Jeg glæder mig til samarbejdet med medarbejderne, det øvrige skoleområde, hele Børn- og Ungeområdet og øvrige ansatte og aktører, der er i berøring og kontakt med Lynghedeskolen, siger Søren Rahbek.

Stillingen som leder bliver ledig, som følge af skoleleder Dorthe Bønning Møllers overgang til pension.