Esport Grindsted mærker også stigende medlemstal


Langt flere børn, unge og voksne går til e-sport. Det viser DGIs medlemstal, der blev offentliggjort i denne uge og tendensen gør sig også gældende i Grindsted.

Esport Grindsted er en af de foreninger, der har mærket, at børn, unge og voksne gerne vil være en del af et socialt fællesskab samtidig med at de spiller. Foreningen startede op sidste år og har nu over 100 medlemmer med venteliste til flere af holdene.

Esport Grindsted er en afdeling under Grindsted Badminton Klub, og foreningen arbejder ikke kun på at gøre esport-spillerne dygtigere – der er også fokus på at tale ordentligt med hinanden, holdånd og fysisk og psykisk udvikling. Foreningen har bl.a. aftener, hvor spillerne får pulsen op med badminton, fodbold, hockey eller andre idrætter, og den har fået udviklet et fitnessprogram med øvelser, spillerne kan lave hjemme.

Formand Torben Hyldgaard startede foreningen op, fordi hans søn var vild med esport. Foreningen har også et lukket hold for børn og unge, der skal tages særlige hensyn til.

– I skolen kan det være svært for børn med særlige vilkår at indgå i en social kontekst, men når de har spillets rammer, bliver det meget nemmere at navigere i, siger Torben Hyldgaard i en pressemeddelelse fra DGI.

Et af medlemmerne i Esport Grindsted er 15-årige Magnus Lassen, der ser foreningen som meget andet end blot at spille computer. Han får nemlig en hel del ud af foreningen socialt, fordi han kan mødes med andre med samme interesse og få nye venner.

– Det kan føles formålsløst at spille esport alene derhjemme. Som om det bare er tidsfordriv. At spille i en forening og at træne frem mod noget med andre medlemmer giver spillet en mening og en betydning, siger Magnus Lassen i pressemeddelelsen.