Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Et eventyrligt liv i troperne

torsdag 19, april - 2018 - kl. 19:00 - 21:00

50 kr.

Hør Arne Hendrichsens fantastiske beretning om to danskeres eventyrlige liv i en gummiplantage på Sumatra.

Arne Hendrichsen giver deltagerne en unik mulighed for at komme med på en sjælden rejse i ord og billeder med en historie, som aldrig er blevet fortalt før. Flere års studier af dokumenter, breve, avisartikler og fotos ligger nemlig bag hans fortælling om bedsteforældrene, der i 1920’erne drog på en eventyrlig rejse til Sumatra.

Bedsteforældrene var unge og eventyrlystne, men da Arne Hendrichsens morfar begyndte at tvivle på egne evner, tog hans forlovede affære. Uden hans vidende og i hans navn søgte hun stillingen som assistent i gummiplantagen Telok Pandjie. De rejste fra Danmark uden rigtigt at vide, hvad de gik i møde. I løbet af et kvart århundrede var de i Danmark tre gange. Oftest med damper, men én gang var de tvunget til at rejse med Den Transsibiriske Jernbane.

Under japanernes besættelse af Hollandsk Ostindien boede familien ikke længere på Sumatra. De japanske soldater havde ry for at være brutale og hensynsløse, så mange af europæerne samledes på øen Java, der ansås for at være uindtagelig. Det viste sig ikke at holde stik. Familien måtte afvente krigens afslutning for at få mulighed for at vende hjem til Danmark.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Grindsted Lokalhistoriske Arkiv.

Lige nu udstiller MAGION Biblioteket og biblioteket i Billund billeder fra bedsteforældrenes tid på Sumatra

Billetter bestilles på billundbib.dk/Sumatra

Detaljer

Dato:
torsdag 19, april - 2018
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
50 kr.
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Billund Bibliotekerne

Sted

Magion Cafe mødelokalet