Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag om reformationen

onsdag 13, september - 2017 - kl. 19:30

Onsdag den 13. september kl. 19.30 i Grindsted Kirkehus arrangerer Billund Kommunes Museer i samarbejde med Grindsted Kirke og Folkeuniversitetet Billund det andet foredrag i en foredragsrække i Grindsted Kirkehus. Foredraget hedder ”Reformationen og de ændringer den medførte i de lokale sogne i Grindsted og omegn i 1500 og 1600-tallet”. Anledningen er 500 året for reformationen. Foredragsholder er museets registrator Carsten Sander Christensen.

 

Foredraget handler om Martin Luther og reformationens og de ændringer den medførte i de lokal sogne i Grindsted og omegn i 1500- og 1600-tallets samfund i det nuværende Billund Kommune. I år fejrer man 500 året for starten på Reformationen men i virkeligheden begyndte reformationen over 120 år før i England og i Prag. Følgerne af reformationen strakte sig i kirkelige kredse til langt ind i 1700-tallet.

 

Foredraget tager udgangspunkt i hverdagen for den lokale præst, adelsmand og bonde i Grindsted og omegn. Hedeørkenen og den begrænsede mængde indbyggere har isoleret området i en grad, så det vil være irrelevant at tale om forandringer i starten af 1500-tallet alene, og derfor vil forandringer som er følger af Reformationen i 1600 og 1700-tallet blive inddraget i foredraget. Foredraget vil berøre fundamentale temaer som f.eks. tro, livet, demokrati, oplysning, døden, præsten, kirken og borgerens generelle hverdag.

 

Aftenen starter med en lille rundtur i Kirkehistorisk Samling i Grindsted Kirkes tårn, hvor man kan se enkelte genstande fra Reformationstiden her på egnen.

 

Kom og bliv klogere på den by og dens omegn i 1500- og 1600-tallet, som Grindstedborgeren levede i. Foredraget er gratis, og der kan købes kaffe i Grindsted Kirkehus.

 

MVH. Billund Kommunes Museer.

Detaljer

Dato:
onsdag 13, september - 2017
Tidspunkt:
19:30
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Billund Kommunes Museer

Sted

Grindsted Kirkehus
Kirkegade 22
Grindsted, 7200 Danmark
+ Google Map