Spred dit budskab til hele Billund kommune via vores eventkalender

Det koster kun 320,- (400 inkl. moms) Skal det deles via vores Facebook også, samt fremhæves i oversigter, koster det kun 765,- (956,25 inkl. moms.) Læs mere om annoncering på BillundOnline her!


Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Se køerne danse på Karensminde

søndag 29, april - 2018- kl. 10:00 - 16:00

Se køerne danse og oplev et væld af andre aktiviteter, når Museumscenter Karensminde slår stalddørene op til en af årets travleste dage d. 29. april kl. 10-16.

På forårsdagen er der et stort udbud af aktiviteter for hele familien. Gården får besøg af en masse modelflyentusiaster, som viser deres smukke fly frem og foretager prøveflyvninger.

Man kan også prøve kræfter med vaskebrættet og gruekedlen, for det er tid til at ordne storvask. Der bliver vasket hele dagen.

Kl. 11 skal fårene have klippet deres tykke vinteruld. Gården får denne dag besøg af nogle ”ulddamer”, som viser hvordan ulden kan bearbejdes på en gammeldags spinderok.

Kl. 13 er det endelig tid til at sætte køerne på græs; de har stået i stalden hele vinteren, så det er et herligt syn, når de springer og hopper af glæde over at komme ud. De små kalve skal udenfor for første gang i deres liv.

I vognporten vil der blive demonstreret podning af æbletræer. Man må gerne selv medbringe et førsteårsskud af et æbletræ, som så bliver podet på en stamme, man kan tage med hjem. Det er vigtigt, at det skud man medbringer, er et etårsskud af et æbletræ, da det ellers ikke kan podes. Podningen koster 20 kr. og foretages kl. 10.30 og kl. 13.30.

Det er tid til at få lagt kartofler i jorden, og på forårsdagen kan man købe en pose læggekartofler på Karensminde. Der er 40 sorter at vælge i mellem, heriblandt en del gamle sorter.

Som altid på særlige aktivitetsdage er der aktiviteter i stuehuset og værkstederne, hestevognen kører og Kaffestuen er åben. I laden kan man købe vafler, te, kaffe og vand.

Detaljer

Dato:
søndag 29, april - 2018
Tidspunkt:
10:00 - 16:00