Fårene i Billund Anlæg


INFORMATION FRA BILLUND KOMMUNE

Som mange formentlig er bekendt med græsser  der hvert år får i Billund Anlæg. Afgræsningen sker for at undgå, at græs- og hedearealerne gror til i træer og buske. Men også for at sikre, at lyngen kan blive ved med at udvikle sig, så man kan blive ved med at glæde sig over lyngens pragtfulde blomstring.

Desuden giver dyrenes tilstedeværelse gode oplevelser til bl.a. de mange børn, der kommer forbi for at se dem.

I år har Natur og Friluftsliv i Billund Kommune lavet aftale om, at fårene bliver på arealet så lang tid det kan lade sig gøre. Fårene er fra naturens side pakket så godt ind, at man ikke behøver at have ondt af dem – heller ikke selv om det bliver koldt. Får er særligt hårdføre og der kræves derfor iflg. Dyreværnsloven ikke læskjul, som det er krævet ved visse andre dyrearter.

Dyrene tilses dagligt, og selv om deres vand skulle fryse til bliver der sørget for, at de får tilstrækkelig med vand.

Baggrunden for at lade fårene gå længere ude i år er, at en længere græsningssæson fremmer antallet af insektarter på arealerne. Herved bliver der en endnu større naturvariation, der bl.a. åbner op for, at endnu flere fugle og sommerfugle kan trives på lokaliteten.

I sommerens løb er der desuden 2 gange blevet gjort opmærksom på, at der var et dødt får i Anlægget. Vi kan oplyse om, at dette heldigvis ikke var tilfældet. Får har det nogle gange med ikke at kunne vende sig og rejse sig igen, når de kommer om på ryggen at ligge. Og de kan se helt døde ud indtil man kommer meget tæt på dem. En snarrådig borger hjalp imidlertid fåret med at komme op at stå igen oplyser Peter Borgen fra Natur og Friluftsliv i Billund Kommune.