Flere unge skal have nemmere adgang til hjælp


Det skal være nemmere for alle unge i Billund kommune at komme i kontakt med headspace Billund. Derfor etableres en filial af headspace nu i Billund Idrætscenter. Tanken er at være til stede i et af lokalerne i Idrætscenteret hver torsdag mellem kl. 16 og 19.

– Vi åbner i Billund, fordi vi er optagede af, at alle unge i kommunen skal have let adgang til headspace. Det må aldrig blive vores beliggenhed eller afstanden til os, der bliver et problem, siger daglig leder af headspace Billund, Susanne Mathiesen.

headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til unge mellem 12 og 25 år. I 2015 blev tilbuddet oprettet i Billund kommune med base ved rutebilstationen i Grindsted.

– Der er mange unge fra Billund-området, der på grund af ungdomsuddannelserne dagligt kommer forbi os i Grindsted. Men de unge, der ikke har deres gang i Grindsted, skal også have en let og naturlig adgang til os. Det er også med i vores overvejelser, at unge fra andre områder i kommunen fremadrettet skal have den samme lette tilgang til headspace. Men i første omgang starter vi altså op i Billund, smiler Susanne Mathiesen.

Hun er ikke blevet overrasket over, at så mange har taget imod tilbuddet om rådgivning, som tilfældet har været:

– Jeg havde en god fornemmelse af, at der ville komme mange unge. De kommer med alle slags problemer – store som små – og alle er lige vigtige. Der er unge, der trænger til at få drøftet forskellige ting, som de går og overvejer, og som det er godt at drøfte med udenforstående. Og så er der de alvorlige, truende problemer som selvskadende adfærd og misbrug. Langt de fleste kommer med tristhed, forvirrethed og fornemmelse af ikke at høre til i sit eget liv. At føle sig presset af alle de krav der stilles, og som man oplever ikke at kunne leve op til, fortæller Susanne Mathiesen.

Af og til sker det, at den unges problemer er større end headspace sådan lige kan hjælpe med:

– Vi lytter, stiller os til rådighed, hjælper med at være tilstede og forsøger at få orden i det kaos, der er indeni. Hvis der er brug for mere hjælp, end vi kan yde i headspace, hjælper vi den unge med at komme i forbindelse med det sted, der så kan hjælpe, siger Susanne Mathiesen.