Flere vaccinetider skal lette tidsbestilling for ældre


Region Syddanmark lægger nu et større antal vaccinetider ud, så flere borgere kan booke tid til vaccination. Således ligger der lige nu henved 3000 vaccinetider klar til at blive booket i Syddanmark næste fredag.

Dertil kommer der cirka 3.000 tider fordelt over de kommende dage frem mod fredag. Der er tale om et øjebliksbillede og tiderne bookes flere steder hurtigt.

Hidtil har Region Syddanmark ikke lagt tider ud i systemet, før vaccineleverancen var endeligt bekræftet – ofte få dage før selve leveringen. Det har betydet, at nogle inviterede ikke har kunnet bestille tid. De har skullet vente til næste leverance blev bekræftet, før tider igen blev lagt ud.

For at minimere den ventetid lægger Region Syddanmark nu vaccinetider ud for den næste uge til og med fredag den 26. februar, selv om regionen ikke har fået bekræftet vaccineleverancen, der forventes at komme den 25. februar. Det længere tidsperspektiv betyder, at der vil være flere tider, som borgerne kan booke allerede nu.

– Vi ændrer i vores måde at gøre det på, så det nu bliver nemmere for borgerne at finde og booke en tid. Der ligger flere tider i systemet allerede nu, så jeg vil gerne opfordre alle pårørende til at hjælpe med at booke tider digitalt, hvis den, de er pårørende til, har NemID. Der har været et stort, stort pres på vores telefonlinjer, så hvis man har mulighed for at bestille digitalt, bør man gøre det, siger koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen.

De nye tider er til borgere, der er 85+ år, som skal vaccineres med vacciner fra Pfizer/BioNTech. Pfizer/BioNTech har de seneste uger haft stabile leverancer på en fast ugedag om torsdagen.

– Derfor er vi ikke nervøse ved at lægge tiderne ud for næste uge. Når vi har lidt mere erfaring med leverancerne fra Pfizer/BioNTech, vil vi overveje at lægge tider ud 3 til 4 uger ud i fremtiden. Men nu starter vi lige med at lægge tider ud for en uge ad gangen, siger Kurt Espersen.

Hvis vaccineleverancen mod forventning skulle være mindre end først antaget, vil de berørte borgere blive kontaktet af vaccinecenteret og få en ny tid.

Ud over de tider, der bliver lagt i systemet til næste uge, så har man på vaccinationscenteret i Esbjerg mange ledige tider i denne weekend. Cirka 1500 tider fordeler sig på lørdag, søndag og mandag. Tiderne er til inviterede personer i aldersgruppen 85+ samt borgere over 65, der får personlig pleje og praktisk hjælp.