Fritidspædagoger i Billund kommune mangler tid til børnene


Tre ud af fire pædagoger i SFO’er og klubber i Billund kommune føler de mangler tid til at give den nødvendige støtte til sårbare og udsatte børn. Det viser en spritny undersøgelse som fagforbundet BUPL har gennemført. Ifølge BUPL tegner undersøgelsen et billede af et fritidsområde, der er hårdt ramt her tre år inde i skolereformen – hvor fritidspædagogerne mangler tid til børnene.

Mens 75 procent af pædagogerne oplever ikke at kunne give den nødvendige støtte til sårbare og udsatte børn i fritidsinstitutionen, svarer 63 procent at de mangler tid til at drage omsorg for børn, som ikke trives. Det bekymrer formand for BUPL Sydjylland, Jonna Jul Gudmundsen:

– Kvaliteten i SFO’er, fritidsinstitutioner og klubber er flere steder bare blevet dårligere og dårligere siden skolereformen. Hvis det fortsætter sådan, er der reelt tale om et opbevaringssted frem for et pædagogisk tilbud. Og det var bestemt ikke hensigten med reformen, siger Jonna Jul Gudmundsen.

56 procent af pædagogerne svarer også, at de dagligt eller flere gange om ugen mangler tid til at være nærværende over for børnene.

– Reformens formål var at bryde den negative sociale arv, og det er bestemt ikke det, der sker i øjeblikket. Hvis børnene ikke oplever anden voksenkontakt end ’hej og farvel’, så går det stærkt ud over deres trivsel. Det gælder naturligvis især for de sårbare børn, men stærke børn har også brug for en voksen, der lytter og er nærværende, siger Jonna Jul Gudmundsen.

22 pædagoger på fritidsområdet i Billund Kommune svarede på undersøgelsen, der havde en svarprocent på 48.