Grindsted får sin første familieklub


Fra september mødes familier i Grindsted i byens første familieklub, som er faciliteret af et team af lokale frivillige, for at være sammen om leg, måltider og aktiviteter. 

Konceptet Hele Danmarks Familieklub startede i foråret med 11 familieklubber med adresser i Jylland og på Fyn. Til september, når klubben i Grindsted slår dørene op, er antallet af klubber vokset til ca. 40.

I familieklubben samles medlemmerne om et gratis måltid mad og hygge. Børn og voksne går i køkkenet og hjælpes ad med at tilberede den ret, de er blevet enige om. Måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, det bringer mennesker tættere sammen. Klubberne udgøres af 8-9 familier i forskellige livssituationer og med forskellige baggrunde.

De deltagende er børnefamilier – både enlige og par – som kommer i klubben med deres fælles eller sammenbragte børn.

I spidsen for den første klub i Grindsted står det frivillige sociale netværk i Billund Kommune, BISON, og en flok frivillige, som med engagement og en god diversitet glæder sig til at byde klubbens kommende medlemmer velkommen.

– I BISON vil vi gerne sætte initiativer i søen, hvor forskellige familier møder og inspirerer hinanden. Det at spise sammen og lave nogle gode aktiviteter sammen er både hyggeligt og åbner øjnene for nye perspektiver og måder at tackle udfordringer på. Vi glæder os utroligt meget til at starte den nye klub op, siger sognepræst Steen Frøjk Søvndal, der er en del af netværket.

I familieklubben samles medlemmerne om et gratis måltid mad og hygge. Børn og voksne går i køkkenet og hjælpes ad med at tilberede den ret, de er blevet enige om. Måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, det bringer mennesker tættere sammen.

– Alle familier bøvler med de udfordringer, som hverdagen giver og det kan i perioder være svært at finde overskuddet til at gøre noget sammen som familie. Ind i mellem kan vi savne overskud og netværk og andre voksne at tale med og være sammen med. Her kan positive oplevelser med andre familier i Familieklubben være guld værd, forklarer projektmedarbejder Randi Fløe Bjerregaard fra Hele Danmarks Familieklub i Grindsted

Et civilsamfundsprojekt
Hele Danmarks Familieklub er et 5-årigt civilsamfundsprojekt støttet af den A.P. Møllerske Støttefond. Projektet er et partnerskabsprojekt, hvor KFUM’s Sociale Arbejde, FDF og KFUM Spejderne samarbejder om at skabe lokale familieklubber, der kan bygge bro til lokalsamfundet og skabe blivende relationer.

Vil du deltage i Familieklubben?
Kontakt projektmedarbejder i Randi Fløe Bjerregaard på telefon 2482 2689  eller e-mail rfb@kfumsoc.dk eller Sognepræst Steen Frøjk Søvndal på telefon 7532 4295 eller e-mail sfs@km.dk
Du kan læse mere, eller tilmelde dig som familie eller som frivillig på www.heledanmarksfamilieklub.dk