Grindsted GIF Gymnastik bliver velkomstforening


Danmark er absolut bundskraber i en international undersøgelse af, hvor velkomne tilflyttere føler sig. Men det vil man gøre noget ved i Grindsted GIF Gymnastik.

Her er man blevet såkaldt Velkomstforening – altså en idrætsforening, der gerne vil gøre noget særligt for, at nye medlemmer føler sig godt taget imod – særligt de, der kommer fra en anden kultur og ikke taler dansk.

Det er ofte de små ting, der afgør, hvordan du oplever at være ny i et fællesskab: Om de andre er opmærksomme på dig. Om det er tydeligt, hvem du skal henvende dig til, så du ikke føler at du går og flagrer. Om der er en, der siger tak for i dag og spørger, om du kommer igen næste gang.

Og her er GGIF Gymnastik altså klar til at gøre en ekstra indsats for nye medlemmer – på flere fronter i foreningen:

– Nogle hold afholder hvert år velkomstmøder i starten af sæsonen, så alle er helt med på sæsonens forløb og de forskellige krav til forældre og gymnaster. I forhold til den økonomiske del af et medlemskab, så har kassereren sat sig nøje ind i reglerne for fx integrationspuljen, og hun hjælper løbende med at søge økonomisk støtte til medlemmer, siger bestyrelsesmedlem Tina K. Poulsen.