Gymnasieelever gentager succes med gavehjælp


En gruppe elever fra Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) på Grindsted Gymnasium gentager sidste års succes med at give julepakker til børn og unge fra udsatte familier. Dengang blev der samlet over 250 gaver ind til fordeling i Varde og Billund Kommune.

– Praktisk talt, så har vi et juletræ med julehjerter, hvorpå der står navn og alder på et barn, eksempelvis Thomas på otte år. Så tager den glade giver det pågældende hjerte og går ud og køber en gave til 8-årige Thomas, og lægger den under juletræet på gymnasiet. Den sidste fredag inden juleferien samles alle gaver ind og deles ud til de forskellige organisationer vi samarbejder med, og via dem kommer gaverne ud til de udsatte familier med børn, forklarer Casper Hahn Enevoldsen fra elevgruppen.

I år er der en del flere hjerter på træet end sidst, men fornemmelsen er også, at flere er parate til at give i år.

– Projektet er egentlig forbeholdt de studerende og lærerne på gymnasiet, men folk udefra skal være hjertelig velkomne til at komme og tage et hjerte på skolens træ. Vi oplevede også sidste år at elever fik at vide fra deres forældre og bekendte, at de skulle tage et hjerte med til dem også, så de også kunne hjælpe. Altså det ikke kun var eleven, men lige pludselig også forældrene eller en tante f.eks, forklarer Casper Hahn Enevoldsen.