headspace Billund hjælper mod eksamensangst


Lige om lidt skal rigtig mange unge mennesker i hele Billund kommune til eksamen. Og faktisk lider pænt mange af dem af eksamensangst, men det er noget som headspace Billund er klar til at hjælpe de unge med:

– I samarbejde med Flemming Tiro Lund arrangerer vi på mandag kl 19 en aften om eksamens-angst. Mange døjer nemlig med angst og usikkerhed i forbindelse med eksamen, hvilket kan få indflydelse på karakteren, lyder det fra leder af headspace Billund, Susanne Mathiesen. Hun greb derfor muligheden for et arrangement, da Flemming Tiro Lund efterlyste samarbejdspartnere.

Den daglige omgang med de unge i kommunen – det være sig de frivillige på headspace og stedets brugere – indikerede, at her var der et issue for de unge:

– Vi kan jo mærke, at dét med eksamen fylder meget i de unges liv lige nu. I dag skal de jo have nogle karaktersnit, der trodser enhver beskrivelse fordi snittene for at komme ind på mange uddannelser efterhånden er 10 eller mere på 12-skalaen. Det spænder jo alle de unge i en skrue uden lige. Nogen er måske ikke engang eksamensangste, men mere presset af, at det er så altafgørende vigtigt, hvilken karakter de ender med, at det sætter hele eksamenssystemet i et andet lys. I dag kan man jo knap bruge et syvtal til noget som helst, siger Susanne Mathiesen.