Hent Billund Bibliotekernes program for forår og sommer 2020


I starten af marts afholder børnebiblioteket arrangementer for de helt små børn, de lidt større og for hele familien. Alle arrangementerne har noget med udeliv og glæden ved naturen at gøre. Udeliv er nemlig temaet for Billund Bibliotekernes forårs- og sommerprogram 2020. Du kan læse om vores voksen- og børnearrangementer i et gratis katalog, som kan hentes på biblioteket i Grindsted, Billund, Vorbasse og Sdr. Omme.

Mon insekter smager godt?
Biblioteket tilbyder en sjov, udfordrende og meget anderledes madoplevelse med klimavenlige fødevarer på menuen, når insektkok Charlotte Bay den første lørdag i marts besøger MAGION Biblioteket med sit Bug Amok-kursus for hele familien. Charlotte giver idéer til, hvordan man kan bruge insekter i madlavningen, og alle får lov til at smage hele insekter og brød bagt på insektmel. På kurset bliver deltagerne desuden guidet igennem fremstilling af insektpesto med årstidens råvarer, og hver familie får sit eget glas pesto med hjem.

Insektkok Charlotte Bay synes, vi danskere kender for lidt til brugen af insekter i madlavningen. På verdensplan er der 2 milliarder mennesker, som spiser insekter hver dag, men insekterne er ikke rigtigt nået til det danske spisebord endnu. Ifølge Charlotte Bay smager insekter godt, og de er tilmed sunde og produceres bæredygtigt, så hun håber, familierne efter kurset har lyst til at eksperimentere videre derhjemme med de proteinrige insekter.

Tag forskud på foråret på børnebiblioteket
Foråret nærmer sig og alting begynder snart at spire frem i naturen. Derfor tager børnebiblioteket glæderne lidt på forskud og inviterer børn fra 6-10 år til planteeftermiddag i MAGION Biblioteket to torsdage i starten af marts. Til arrangementet starter vi med at lave flotte urtepotteskjulere af mælkekartoner, og bagefter sår vi solsikkefrø i dem. Solsikkerne bliver sat i MAGIONS store vinduer. Vi håber, at de børn, der har sået frøene, har lyst til at komme på biblioteket og følge blomsternes udvikling fra små frø til store, gule solsikker, som vi alle sammen kan glæde os over. Inden arrangementet slutter, læser vi en spændende historie, og børnene får lidt snacks.

Edderkopper er da meget søde
For de yngste børn tilbyder børnebiblioteket et arrangement om edderkopper, hvor vi først læser en spændende historie om en edderkop. Bagefter får børnene en hvid tallerken, som skal males og have sjove øjne og piberenserben i forskellige farver limet på. Til slut synger vi Lille Peter Edderkop sammen og laver fagter til sangen.

Det koster 25 kr pr deltager at være med til familiearrangementet Bug Amok. Billetterne købes via billundbib.dk, i MAGION Biblioteket eller på Billund Bibliotek. De øvrige arrangementer er gratis, men man skal bestille billetter via bibliotekets hjemmeside, billundbib.dk