Høj tilfredshed blandt syddanske sygehuspatienter


Samlet set er de syddanske patienter godt tilfredse med deres behandling og forløb på de syddanske sygehuse og i psykiatrien. Det viser ny undersøgelse af patienttilfredsheden.

Mere end 75.000 patienter og pårørende var i slutningen af 2018 med i en undersøgelse omkring oplevelsen af deres forløb på de syddanske sygehuse og i psykiatrien.

Undersøgelsen viser, at mere end otte ud af ti er positive eller meget positive over deres besøg på sygehuset.

Særligt besvarelserne fra de akut indlagte patienter er flotte, når man sammenligner med landsgennemsnittet. Og så er den samlede tilfredshed blandt de akut indlagte patienter også steget i forhold til sidste år.

– Akutte patienter er en særligt udsat gruppe, fordi deres indlæggelse kommer så pludselig. Derfor er jeg rigtig glad for, at tilfredsheden blandt lige præcis de patienter er inde i en positiv udvikling. Det er jo ikke for sjov, at vi laver de her undersøgelser. Vi laver dem, fordi vi gerne vil forbedre os, så derfor er det dejligt, når det er det, der sker. Stor ros til medarbejderne for deres indsats. siger formanden for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S).