Høsten skal i hus på Karensminde


Henover to dage i august bliver der høstet på gammeldags manér på Museumscenter Karensminde. Det sker d. 5. og 7. august kl. 10-16. Her kan publikum opleve, hvordan høsten foregår når de gamle redskaber tages i brug.

Høsten på Museumscenter Karensminde begynder søndag d. 5. august kl. 11, hvor høstkarlene går i marken og mejer kornet med le. Pigerne går bag karlene og binder kornet op i neg. Selvbinderen kommer også ud at køre og kornet tærskes med et traktortrukket tærskeværk.

Om eftermiddagen, kl. 14, vil publikum kunne overvære folkedans i den smukke, gamle have. Der er også mulighed for at opleve rebslager Keld Dahl udføre det gamle håndværk.

Tirsdag d. 7. august ser programmet lidt anderledes ud. Her bliver der høstet færdig i løbet af formiddagen og kornet køres ind. Besøgende inviteres til at deltage i forskellige stærkmandslege og både børn og voksne kan prøve at grutte korn. Bestyrer Hans Peter Festersen brygger øl hele dagen, og der vil naturligvis være mulighed for at få en smagsprøve på Karensminde Ale.

Begge dage vil der være aktiviteter i værkstederne og stuehuset. I det kreative værksted kan man lave en kornkanin.