Læserbrev: Hvorfor kun det negative?


I den seneste tid har man kunnet læse den ene negative historie om butiksdød efter den anden.

Behøver det hele at være så negativ? NEJ!
Gennem årtier har det altid været sådan, at der kommer nye butikker til, mens andre så må lukke – og sådan vil det ganske givet fortsætte. Lad mig give et par eksempler: For år tilbage var den eneste børnetøjsbutik Kanna. Så kom Cool til. Og der var i en lang periode en skobutik, Møller Nielsen, og så kom Skouniverset til.
Den indgangsvinkel bliver totalt overset, synes jeg!
I en lang periode var der en sportsbutik – og for et par år siden kom Intersport (nu Sport24) til.
Er det måske negativt? nej vel!
Der vil ske brancheglidninger – og tendensen er den, at butiksenheder bliver større og større.

De fleste tomme lokaler i Grindsteds bymidte er simpelthen for små, til de butikstyper der matcher kundernes behov i dag. Kunderne vil se udvalg – og det er vanskelligt at have på 60-75 kvm. Et godt eksempel er Birkecentret. Da det blev etableret, var der dametøj, legetøj og herretøj. Og så lige en tandlæge (Vesthardt) i den bagerste del af bygningen. Dvs. 4 små enheder. I dag er det hele et stort flot lokale med en meget flot dametøjsbutik – BC Mode – som trækker kunder fra hele oplandet. Det ville de 4 små enheder helt sikkert ikke kunne gøre.

Eller hvad med da Expert flyttede fra bymidten til Trehøjevej. Så blev der plads til, at de også kunne etablere en stor hvidevarebutik som Punkt1 – er det måske negativt? Nej vel! Det var der jo ikke plads til på Nørretorv. Gevinsten for Grindsted som handelsby var jo så pludselig, at nu er der også en rigtig hvidevarebutik Og her blev pladsen jo så ledig til Intersport. Negativt? Nej vel…

For et par år siden åbnede By Hviid en flot butik med bl.a. brugskunst, der er kommet en ny flot cykelforretning, og der hvor fru Hjort i 70’erne frem til midten af 90’erne stangede singleplader og lp’er over disken, der er der nu en kosmetolog – ja det er blot nogle af eksemplerne på udvikling. Er det negativt? nej vel!

Hvis man skulle ud at spise i Grindsted for 15 år siden, der kunne man gå på La Boheme eller tage bilen ud på Lyngheden. Nu er der mere end 100 % flere – og flere er på vej! Det negative har jeg svært ved at få øje på!

Jeg har bemærket, at ”til leje- skiltet” på den tidligere Rema-bygning er fjernet – lur mig, jeg tror, at der snart sker noget med dette lokale.
Jeg kan hive talrige andre eksempler frem – den diskussion tager jeg gerne ved anden lejlighed.

Så kære Grindsted: på med ja-hatten, så bliver det hele også lidt sjovere.

Venlig hilsen
Jan Poulsen, Grindsted