Inge-Lise blev første borger i Billund kommune til at få vaccinen


– Det bliver da dejligt.

Sådan lød det fra 82-årige Inge-Lise Kausholt da hun i dag sad klar på Billund Plejecenter til som den første borger i Billund kommune at modtage den eftertragtede COVID-19-vaccine.

Billund Plejecenter blev det første sted i kommunen hvor vaccinen landede. Helt bestemt var 96 doser klar til at blive skudt i armene på både de ældre beboere og på noget af plejepersonalet. Bag kanylerne sad de to Billund-læger Jørgen Skadborg og Jeanett Fischer, der havde hver deres sygeplejersker med til at håndtere de mange patienter på stedet.

De ældre sad linet op både i salen på Billund Plejecenter og på gangen, hvor de ventede på at få det berømte stik, som mange har ventet så længe på, siden COVID-19 pandemien brød ud for et år siden.

Klokken 8 sad de første klar, men først små ti minutter senere ankom vaccinen til Billund, hvorefter den så blev blandet op med saltvand af to erfarne sygeplejersker fra Region Syddanmark, der gjorde vaccineblandingen klar til de to læger og deres sygeplejersker.

Så kom Inge-Lise Kausholt i stolen for at modtage vaccinen, inden hun blev ført videre til observation for en eventuel reaktion på vaccinen.

– Jeg har det fint. Det gjorde ikke engang ondt, sagde hun med et smil bag masken.