ISB-børn bag nyt trafiksikkerheds initiativ


Den opmærksomme borger i Billund har måske bemærket nogle nye “belægninger” ved Hans Jensens Vej. Bag intiativet står en gruppe børn fra International School Billund, ISB, der i forbindelse med Billund kommunes sundhedsprojekt, Den Sikre Skolevej, har kigget nærmere på, hvordan vi færdes på cykel eller gåben rundt i byen. Her blev ISB inviteret til at deltage til produkt- og konceptudvikling af mulige nye skilte til Billund og Grindsted.

– Vores P4+P5 deltog sidste forår i projektet og det er deres idéer, der nu er på vej ud i bybilledet. Og det er utrolig fedt for børnene at se deres idéer komme til virkelighed , siger lærer på ISB, Lisbeth Obel Utoft, der har været kontaktlærer på projektet.

I netop dette tilfælde har gruppen valgt at sætte fokus på den stigende brug af mobiler i trafikken og forsøge at gribe ind overfor uopmærksomme fodgængere. Her var planen oprindeligt at lave “skiltet” i jorden som en måtte, der med lyd signalerede overfor den mobilkiggende fodgænger at “nu kommer du til en vej – vær opmærksom”. I stedet er det blevet til denne lidt anderledes flise, der fanger opmærksomheden.