– Jeg kunne mærke det helt nede i maven og blev helt rørt


Det var en spændt og lidt nervøs styregruppe fra Borgergruppen i Grindsted, der i går fulgte begivenhedernes gang på Regionsgården i Vejle, hvor den længe ventede Sundhedsundersøgelse skulle præsenteres.

Her skulle borgerne i Grindsted endelig få afklaring på, om de i Grindsted bliver mere syge end i andre byer, og om det så i givet fald kunne tilskrives Grindstedforureningen.

– Jeg var alvorligt bange for, at vi kom til at høre det modsatte resultat, end hvad vi gjorde. De historier, vi har hørt om Grindstedborgeres sygdomsforløb, har været voldsomme, og den uro, man har gået med, om det nu kunne skyldes, at man bor et sted som her – og hvad med mine børn og børnebørn? fortæller formanden for Borgergruppen i Grindsted, Susanne Mathiesen om sine tanker og følelser forud for præsentationen.

Men da undersøgelsen blev fremlagt, stod det hurtigt krystalklart, at borgerne i Grindsted ikke er mere syge end i andre sammenlignelige byer.

– Helt bogstaveligt kunne jeg mærke det helt ned i min mave og jeg blev helt rørt. Der har været så mange mennesker, der har været utrygge og urolige og nu kunne de endelig få en form for vished, siger Susanne Mathiesen.

Hun kalder undersøgelsen et fantastisk arbejde og roser regionen for at have været virkelig tilbundsgående i deres metode. Derfor håber hun også at bekymringen i Grindsted nu lægger sig.

– Det håber jeg den gør, For jeg synes det er er så kæmpe en undersøgelse og så unik, dét man har bedrevet her. Resultatet er så klokkeklart; Nej, man bliver ikke syg af at bo i Grindsted, fastslår en glad og lettet formand for Borgergruppen.