Juni stod i tryghedens tegn i Billund Lufthavn


Den første sommermåned er normalvis fyldt med summen af glæde, spænding og rejsefeber i Billund Lufthavn. Men i år er der kun gået 4,2 procent af sidste års passagertal igennem terminalen. Selvom stemningen i år bar præg af tomhed, var der en overskyggende stemning af håb og troen på en lysere fremtid. Der blomstrer en forventning om, at alt bliver godt igen.

– Bunden er nået, og vi har arbejdet på at synliggøre trygheden i lufthavnen. Det har været med til at skærpe fokus på fremtiden, og det kan vi mærke i lufthavnen. Der er en beslutsomhed om, at vi skal arbejde os igennem krisen, som er ved at vende. Det skaber optimisme, håb og tro på en god fremtid, fortæller Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Mod alle forventninger ser Billund Lufthavn flere og flere rejsebureauer rejse sig fra hård modgang og alligevel formår at lave rejsepakker til rejsesultne danskere.

Bravo Tours, Apollo, Primo Tours, Balkan Holiday, TUI, Spies og SunWeb har alle været hurtige til at tilpasse sig den nye virkelighed, og det betyder, at sommeren ikke er helt tabt. Flere danskere har ligeså bevaret troen på, at de nok skulle komme på charterferie i sommeren 2020.

– Sommeren bliver langt fra som forventet, men der er alligevel både rejsende og rejsebureauer, der har bevaret troen på at få en bid af sommeren syd på og slår derfor til nu. Rejsepakkerne er populære blandt danskerne, og der kommer hele tiden nye ruter og flere flyselskaber tilbage. Så vi forventer, at vi stille og roligt får flere og flere passagerer igen – måske helt op til 25 procent af vores normale passagertal i juli/august. Danskerne vil ud at rejse, siger Jan Hessellund.