Kæmpe biogas-anlæg på vej i Grindsted


Det bliver et af Danmarks største biogas-anlæg der kommer til Billund kommune, når Billund Biogas etableres som nabo til Billund BioRefinery ved Grindsted Landevej i nær fremtid.

Naboskabet kommer ifølge parterne selv til at give en række synergier – både hvad angår drift, udnyttelse af kapacitet og ressourcer.

– Beliggenheden er helt perfekt i forhold til synergier på udvikling og drift samt muligheden for at fremvise anlægget sammen med Billund BioRefinery. Det er oplagt at tage et skridt videre i udviklingen og kunne vise hele verden, hvordan ressourcerne kan genanvendes for både affald, spildevand og gylle, siger bestyrelsesformand hos Combigas, Kent Skaanning.

Han bakkes op af direktøren i Billund Vand & Energi:

– Billund Biogas giver nogle helt oplagte synergier, som vil komme vores kunder til gode i form af endnu mere effektiv drift. Det er oplagt, at vi laver nogle samarbejder, så vi f.eks. udnytter vores kapacitet fuldt ud, siger Ole P. Johnsen.

Biomassen til Billund Biogas skal leveres fra landbrug og industri, og der projekteres til en kapacitet på 550.000 ton årligt. Med fuld udnyttelse kan der årligt produceres 29 mio. kubikmeter naturgas, så anlægget bliver blandt de allerstørste i landet.

Hvis alt går vel, skulle Billund Biogas gerne være klar til indvielse ved udgangen af 2020.