KIRKBI skyder penge i talentfulde mountain-bikere


Interessen for dansk MTB er nærmest eksploderet de seneste år, og nu betyder en ny bevilling fra Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og KIRKBI, at talentarbejdet kan blive løftet yderligere.

Faktisk er Danmark blandt verdens fem bedste MTB-nationer – på landsholdsniveau kan danske ryttere køre med om medaljer til alle mesterskaber, og potentialet i ungdomsrækkerne er stort. Siden 2011 har MTB Talent været et samlingspunkt for unge MTB-ryttere, og nu udvides programmet til at omfatte en egentlig eliteoverbygning for ryttere i U17, U19 og U23.

Det nye projekt – MTB Talent på Tværs – skal give rytterne optimale udviklingsmuligheder ved at styrke samarbejdet på tværs af klubberne gennem etablering af stærke lokale udviklingsmiljøer og tre regionale MTB Talent på Tværs-grupper med månedlige samlinger.

Målet er at få flere danske eliteryttere og flere landsholdsryttere, der præsterer på internationalt topniveau, men i første omgang handler projektet om etablering af velfungerende regionale samlinger med stor deltagelse af klubtrænere:

– Vores mål er allerede i 2019 at få 2-4 trænere til at påbegynde en diplomtræneruddannelse, og så har vi et mål om på landsplan at have 50 ryttere tilknyttet programmet og at have gennemført 12 samlinger inden årets udgang, siger MTB-landstræner, Mads Bødker.

Bevillingen fra Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og KIRKBI dækker aktiviteterne i MTB Talent på Tværs i 2019 og 2020, men projektet håber at kunne fortsætte frem mod OL i 2024.