Kommunal glæde over lavere smittetal


Den positive udvikling i smitten i Billund kommune vækker glæde på rådhuset i Grindsted. Her har leder af sundhedsstaben, Lene Bruun, haft rigtig travlt de seneste måneder, så derfor er hun lettet over, at de høje smittetal for bare få uger siden, nu er bragt kraftigt ned:

– I Billund kommune har den været gal mange steder. Vi har haft udbrud i de etniske miljøer, men også mange andre steder i almindelige parcelhuskvarterer. Den høje smitte blev først konstateret i Grindsted Sogn, men der har også været en del smittede i Billund, Filskov og Sdr. Omme, siger Lene Bruun.

Derfor vækker det ekstra glæde hos hende, når det lykkedes kommunen at få greb om de lokale smitteudbrud:

– Det er kombinationen af at vi får den målrettede testkapacitet ud i form af PCR-test uden tidsbestilling, at vi gør det nemt at blive testet og at vi får sat gang i et sms-system, der kalder borgerne til test. Og så er det helt fantastisk når eksempelvis folk i Tingparken i Grindsted er aktive og hænger information om smitte og test op rundt omkring og tager initiativ til at få information ud i alle postkasser, siger Lene Bruun.

Nu bliver det spændende om påskedagene betyder mere smitte:

– Vi kender endnu ikke effekten af påsken og genåbningen fra denne uge. Det ved vi jo nok først om 10-14 dage, siger Lene Bruun.

Men netop genåbningen betyder, at der kræves test, når vi skal til frisøren eller massøren, eksempelvis. Og det lægger et naturligt pres på testsystemet:

– Vi har fået melding om at Carelink fordobler sin kapacitet fra nu og indtil slutningen af maj. Der kommer ikke flere teststeder, men flere podere på de eksisterende teststeder, siger Lene Bruun.