Kommunen kalder alle frivillige ildsjæle


Nu kan alle frivillige sociale foreninger, organisationer, ildsjæle og andre sociale fællesskaber tilmelde sig årets fondskonference, som i år afholdes tirsdag den 25. februar i Vejen Idrætscenter. Arrangørerne bag fondskonferencen er nemlig nu klar med det endelige program, og der bliver rift om pladserne.

Det anbefales at tilmelde sig hurtigt – der er kun et begrænset antal pladser, og med endnu et spændende program tyder alt på, at Fondskonferencen igen i 2020 vil kunne melde alt udsolgt.

– Vi håber meget at de frivillige sociale foreninger, organisationer, ildsjæle og andre sociale fællesskaber fra Billund Kommune vil tage godt imod vores initiativ og tage med til Vejen Idrætscenter den 25. februar. De kan her få meget mere viden om hvilke støttemuligheder, der findes – og inspiration til hvilke typer af projekter, der kan søges støtte til, fortæller Rasmus Kaufmann, Områdechef for Kultur og Fritid i Billund Kommune.

Arrangørerne består ud over Billund Kommune, af repræsentanter fra Kolding, Vejen, Middelfart, Fredericia og Haderslev kommuner.

Flere cases at blive inspireret af

Da dette års fondskonference sætter fokus på det sociale område, er programmet naturligvis pakket med inspirationscases og støttemuligheder til dem, der arbejder med projekter henvendt til det sociale område, det vil sige sociale foreninger, organisationer, ildsjæle og andre sociale fællesskaber.

 

Konferencen skydes i gang med et oplæg fra Bjarne Ipsen fra SDU, som giver deltagerne en indflyvning til samarbejdet mellem den frivillige og kommunale verden, hvilket er noget af det, som arrangørerne ønsker at sætte fokus på med konferencen.

 

Derefter vil deltagerne have mulighed for at deltage i forskellige oplæg og workshops, efter eget valg, og her er mulighederne mange. Eksempelvis kommer Cafe Jydepotten fra Grindsted og giver et oplæg omkring fundraising.

Dertil har Den Sociale Fond for Børn og Unge, Fonden for Socialt Ansvar, Nordeafonden, Smukfonden, Arbejdsmarkedets Feriefond, Veluxfonden og Socialstyrelsen m.fl. valgt at bakke op om konferencen og kommer og fortæller om deres arbejde og hvilke støttemuligheder, der er.

Konferencen afsluttes med et oplæg fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde (CFSA) som giver deres bud på, hvordan man skriver en god fondsansøgning.

Ved Fondskonference i 2018, måtte der meldes alt udsolgt i løbet af 14 dage. Ved evalueringen af fondskonference oplevede arrangørerne en stor efterspørgsel på inspirationscases og støttemuligheder inden for det sociale område, hvor både kommuner og civilsamfundet løfter en stor opgave. Derfor har arrangørerne valgt at imødekomme efterspørgslen ved denne konference, og Billund kommune håber selvfølgelig at se rigtig mange lokale foreninger, organisationer og ildsjæle i Vejen Idrætscenter den 25. februar 2020.

For program og tilmelding se www.billund.dk/fondskonference.