Kræftens Bekæmpelse gør klar til landsindsamlingen


Egentlig skulle indsamlerne fra Kræftens Bekæmpelse have været rundt i marts, men som med så meget andet lavede coronavirussen også om på dét.

I stedet sendes de frivillige rundt den 16. august, og her håber organisationen at de mange tusinde landet over, der havde meldt sig i foråret, er friske på at samle ind i august i stedet.

– Hver tredje dansker får kræft, så de fleste af os får sygdommen tæt ind på livet på et eller andet tidspunkt. Det mærker vi også på indsamlerne. Mange har en personlig grund til at gå på gaden for kræftsagen. Nogle har mistet familiemedlemmer eller venner, andre vil gerne støtte forskningen. Og en del har selv kræft, siger kampagnelederne i Billund kommune Mary Sort og Anna Kathrine Pedersen.

De penge, der kommer ind ved landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse.

Overskuddet fordeles med 62 pct. til forskning, 17 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og 3 pct. til administration.

Man kan melde sig som indsamler til landsindsamlingen 16. august på www.indsamling.dk