Læserbrev: Billund kommune bør vise vejen på beredskabsområdet


Tja det lyder fint det hele, men skrald lige æblet og se hvad der gemmer sig under Billund kommunes udnævnelse til landets 4. bedste erhvervskommune.

Hvad mon forsikringsselskaberne vi sige til virksomheder der vil etabler sig i en kommune hvor man vil skære beredskabet ind til benet, hvor er sikkerheden og hjælpen hvis det brander eller ulykker forekommer. Vi har set virksomheder der er brændt og måtte lukke. Hvis man vil ha en kommune som der beskrives her, ja så kræver det også et stærkt og solidt beredskab som vi har i dag.

Jeg vil på det kraftigste fraråde en motorvej igennem kommunen og for den sags skyld større virksomheder her til, hvis vi får gennemført den Risikobaseret dimensionerings plan som Trekant Brand vil gennemføre, og som vores borgmester er formand for. Beredskabet fylder så lidt i Budgetudvalget i forhold til andre områder så som skoler og ældreplejen, de er også meget vigtig, men hvor skal hjælpen komme fra, med nok mandskab og det rigtig udstyr, hurtig og effektiv for at mindske tab af værdier og liv.

Jeg siger bare at de sidste par år har Billund Kommune nok fået over 600.000kr. i kommunekassen fra indkørt ABA kørsel (Automatisk Brand Alarmer). Tallet vil nok nærmer sig de 800.000kr og det er mange penge, og nu er prisen hævet fra de 5000kr til 7000kr, pr kørt tur. De penge tilgår som jeg er informeret til TRB (Trekant Brandvæsen) og Billund kommune skal stadigvæk betale for deres beredskab til TRB.

Min tanke var at hvor et billigt og stærkt beredskab Billund Kommune kunne have, hvis man havde beholdte det 10 årlige kontrakt, man havde med Falck, og kunne trække de indkørte penge fra ABA kørslen til betaling af kontrakten med. Kan da kun være at styrke sikkerheden i en kommune hvor vi får flere til flytter, både af borger og firmaer, Var vi ikke en erhvervsfremme kommune? Vi har her i kommunen et flot og stærkt beredskab og er fremtids sikkert på mange områder, om der så kommer flere virksomheder, motorvej eller tog, ja så er Billund kommunes beredskab klar, vi har grejet og mandskab klar som det er i dag.

Skal en kommune som Billund Kommune ikke vise vejen frem, at her er tryghed og sikkerhed. Ude i resten af landet ser vi flere og flere beredskaber i problemer og er tæt på opløsning, fordi beredskaberne skal sparre for meget og det er borgerne det kommer til at gå ud over, og det er ikke noget de kommunale byråd kan lide at se på, men nu er der jo også snart valg ikke.

 

Venlig hilsen

Gunnar Melchiorsen, borger i Billund kommune